Studenten TU Delft maken ritje met elektrische raceauto op Marktplein Delft

Het Formula Student Team Delft met de DUT16
Het Formula Student Team Delft met de DUT16 © Formula Student Team Delft
DELFT - Het Formula Student Team Delft van de TU Delft presenteerde vrijdagmiddag hun nieuwste elektrische raceauto, de DUT16, waarmee ze binnenkort meedoen aan de Formula Student competitie. De studenten maakten voor de gelegendheid een rondje op het Marktplein in Delft.
De demonstratie op de markt trok veel bekijks. De blauw-zwarte auto maakte flink wat rondjes op het plein, met het publiek achter dranghekken.

De elektrische DUT16 gaat in 2,3 seconden naar 100 km/h en weegt 160 kilo. Komende zomer nemen de studenten het met hun auto op tegen studententeams uit onder andere Eindhoven, Stuttgart en Zürich in de Formula Student competitie, die jaarlijks wordt gehouden. De groep mag voor de wedstrijd gaan rijden op Formule 1-circuits in Spanje, Duitsland en Engeland. Er doen meer dan 500 teams mee aan de competitie.

Lichtgewicht

Niet iedereen kan in de DUT16 rijden. De coureur moet zo licht mogelijk zijn want: hoe lichter de auto hoe sneller hij gaat. Een aantal studenten moest dan ook op dieet. 'Een van onze coureurs is hiervoor zelfs 16 kilogram afgevallen', vertelt teammanager Bas aan de Stegge.
Formula Student Team Delft bestaat uit 65 studenten van bijna alle faculteiten van de TU Delft. De groep heeft de raceauto volledig zelfstandig ontworpen, gebouwd en getest.