Boost Your Future helpt jongeren in Den Haag aan een baan

© archief Omroep West
DEN HAAG - Den Haag wil zoveel mogelijk werklozen aan een baan helpen. Daarin organiseert de gemeente deze week tal van activiteiten, waaronder Boost Your Future. Johan Overdevest en Jet Sol doen verslag van dit evenement, dat jongeren moet helpen bij het vinden van een baan.
Op zaterdagmiddag zijn in het Atrium van het Haagse gemeentehuis meer dan vijftig werkgevers aanwezig. Zij bieden meer dan duizend banen, stageplaatsen en leerwerkplekken voor werkzoekende jongeren van 18 tot 27 jaar. Ook laten onderwijsinstellingen en vrijwilligersorganisaties zien wat zij kunnen betekenen om jongeren meer kansen op de arbeidsmarkt te geven.
Jeugdwerkloosheid is een probleem in Den Haag. Ruim 2800 jongeren hebben een bijstandsuitkering. Boost Your Future wil dat aantal terugdringen. Vorig jaar werden tijdens deze dag zo'n 1700 eerste gesprekken tussen jongeren en werkgevers gevoerd. Bijna 200 jongeren maakten een concrete vervolgafspraak en zo'n 100 jongeren hielden hier een baan aan over.
Bekijk de uitzendingen van Boost your Future met Johan Overdevest en Jet Sol op zaterdag 4 juni vanaf 17.00 uur. De uitzending wordt om het uur herhaald en is ook te zien op maandag 6 juni (om 15.20 uur) en dinsdag 7 juni (14.00 uur).