'Sportcampus Zuiderpark in Den Haag moet nieuw icoon van de stad worden'

© Richard Mulder
DEN HAAG - Als het aan de gemeente Den Haag ligt, wordt de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark een icoon van de stad. 'Het heeft de potentie in elk geval', zegt Paul Broekhoff, directeur Sport en Cultuur bij de gemeente Den Haag.
Een kleurrijk gebouw verrijst op de plek waar tot 2007 het stadion van ADO Den Haag stond. De gemeente Den Haag bouwt samen met ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool aan een sportcampus, waar plek komt voor 1500 studenten.
In het gebouw komt een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een dojo en nog eens vier gymzalen. Kosten: 73 miljoen euro. 'Het is een enorm project. We zijn hier een sportcomplex aan het bouwen dat zijn weerga niet kent', zegt Broekhoff.

Iconische waarde

Vooral het 'lint' rondom het bouwwerk geeft het complex volgens Broekhoff die iconische waarde. 'Het lijkt een beetje op een olievlek', vertelt Broekhoff. 'Afhankelijk van waar je staat en het zonlicht neemt de gevel een andere kleur aan. Het is een golvend, levend lint.'
De bouw van Sportcampus Zuiderpark loopt op schema. In januari volgend jaar moeten de eerste sportlessen hier worden gegeven.