Katwijk komt in actie voor Ardita en haar 5-jarige dochter Nerona

Nerona en Ardita Ramadani
Nerona en Ardita Ramadani © Facebook
KATWIJK - De Christelijke Opleidingsschool in Katwijk is samen met inwoners van die plaats een petitie begonnen om te voorkomen dat de 5-jarige Nerona en haar moeder worden uitgewezen. In een paar dagen tijd hebben ruim 1600 mensen de petitie ondertekend.
Zestien jaar geleden ontvluchtte de toen 13-jarige Ardita Ramadani een gewelddadige thuissituatie in Kosovo. Vijf jaar geleden werd haar dochter Nerona in Nederland geboren. Ondanks dat is besloten tot uitzetting van beiden.
De initiatiefnemers van de petitie Nerona en Ardita horen in Katwijk' hebben nu hun laatste hoop gericht op veel protest hiertegen. Zij vinden dat je iemand die al 16 jaar deel uitmaakt van de Katwijkse gemeenschap, hier veel vrijwilligerswerk verricht en haar sociale leven heeft opgebouwd, niet kunt terugsturen naar Kosovo'.

Schrijnend

Extra schrijnend vinden ze de situatie van de 5-jarige Nerona: Voor een kind dat alleen maar de Nederlandse samenleving kent, net als haar moeder Nederlands spreekt, is een vertrouwde en veilige omgeving toch wel het minste dat we als gemeente Katwijk kunnen bieden.'
Burgemeester Jos Wienen wordt daarom opgeroepen om in actie te komen en op korte termijn alles te proberen om uitzetting van Nerona en Ardita te voorkomen.