Kennismaken met de JSF poging twee: kijk dinsdag omhoog!

Een JSF
Een JSF © archief
DEN HAAG - Er is een nieuwe datum vastgelegd voor de rondvlucht van de Joint Strike Fighter (F-35). Aanstaande dinsdag vliegt de JSF over Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste locaties van de luchtmacht. Een eerder geplande vlucht werd dinsdag uitgesteld omdat door laaghangende bewolking het gevechtsvliegtuig niet goed zichtbaar zou zijn.
De route die de F-35 aflegt is iets gewijzigd. Het toestel vertrekt om 14.19 uur vanaf vliegbasis Leeuwarden. Daarna vliegt het toestel onder meer over Groningen, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Bezienswaardigheden die de F-35 aandoet zijn onder meer Paleis Het Loo, Paleis Soestdijk, Kinderdijk, de Deltawerken en Zaanse Schans. Even voor halfvijf keert het toestel terug op de vliegbasis bij de Friese hoofdstad. Tussen 15.56 en 16.07 vliegt het toestel over onze regio.  
Het ministerie van Defensie wil het grote publiek met de rondvlucht kennis laten maken met de opvolger van de F-16. De twee nieuwe F-35's zijn voor korte tijd in Nederland. Over twee weken gaan de toestellen terug naar de Verenigde Staten. Nederland wil uiteindelijk 37 JSF's kopen.

LEES OOK: