15.000 euro gestolen van rekening van overleden Zoetermeerder

ZOETERMEER - Nadat een inwoner van Zoetermeer in augustus 2014 is overleden, wordt er ruim 15.000 euro van zijn rekening gehaald. Door allerlei omstandigheden komt die diefstal pas veel later aan het licht.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 juni. Meer zaken zijn
te vinden.
De man ligt triest genoeg nog een tijdje in zijn woning na zijn overlijden. Als zijn lichaam wordt ontdekt, is niet duidelijk of hij nog familie heeft. De gemeente zorgt in dat soort gevallen voor de afwikkeling, licht instanties in en schakelt een schoonmaakbedrijf in om de woning te reinigen.
Pas na enige tijd meldt een vrouw zich. Zij zou de zus van de overleden meneer zijn. Door middel van een DNA-test wordt dit inderdaad vastgesteld en de vrouw krijgt de beschikking over de erfenis. Dan blijkt dat er 15.000 euro is opgenomen van de rekening van haar broer, na zijn overlijden. Ze doet in oktober 2015 aangifte van de diefstal.

Beelden

De bank wordt ingeschakeld en bij een intern onderzoek duiken er beelden op van een man die meerdere keren geld opneemt bij een pinautomaat in Rotterdam. Tussen 22 augustus en 2 september 2014 wordt er dagelijks 1000 euro gepind in Rotterdam, Barendrecht en Hellevoetsluis. Ook wordt er getankt in Geervliet en Hellevoetsluis.
Daarnaast is er bijna 2000 euro afgerekend bij een trouwmodehuis in Rotterdam. Mogelijk is de pinner in de tussentijd getrouwd.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem