Buurtbewoners bezorgd over nieuwbouwplannen Koningin Julianaplein Den Haag

DEN HAAG - Buurtbewoners rond de nieuw te bouwen hoogbouw op het Koningin Julianplein in Den Haag maken zich zorgen over het plan om 90 meter hoge torens te bouwen. Het nieuwe complex belemmert mogelijk het uitzicht vanuit de appartmeneten in het naastgelegen New Babylon, zo vrezen ze. De omwonenden kregen dinsdagavond tekst en uitleg van de architect.
In het gebouw op het plein voor Den Haag Centraal komen 350 appartementen, waarvan 51 sociale huurwoningen. Verder komt er een ondergrondse fietsenstalling en veel groen, maar er komen geen parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners.
Bij de presentatie waren ongeveer 80 bewoners aanwezig. Na de presentatie was er lof voor het ontwerp, maar er was ook veel kritiek. 'Ik ben nogal geshockeerd', zegt een buurtbewoonster. Ik vind dat er geen rekening is gehouden met de bewoners van de Babylontorens.'

Grote impact
'De mensen in de Citytoren hebben nu hun woongenot, maar na de bouw van de nieuwe torens zijn ze dat kwijt', vertelt een man. Ook vrezen buurtbewoners dat het zonlicht wordt weggenomen.
Wethouder Boudewijn Revis geeft toe dat de komst van de toren een grote impact heeft. 'Zeker als je op een plek woont waar straks een gebouw naast komt, terwijl je nu vrij uitzicht hebt.' Toch zal het nieuwe gebouw er komen. 'Deze zomer zal er begonnen worden met de ondergrondse fietsenstalling. Dat zal een jaar duren en dan duurt het ongeveer twee jaar om het gebouw te bouwen. Dus in 2019 is het Koningin Julianaplein verrijkt met een nieuw gebouw.'

LEES OOK: