'Wel degelijk begaan met welzijn dieren', Intratuin Ter Aar stopt na kritiek met verkoop huisdieren

DEN HAAG - Intratuin Ter Aar stopt met de verkoop van huisdieren. Het tuincentrum kreeg bergen kritiek na de dood van twee cavia's afgelopen weekend. Die waren teruggebracht omdat ze ziek waren en stonden volgens criticasters te veel in de hitte.
De andere dieren werden na de dood van de cavia's meteen verplaatst naar het magazijn. Daar was de temperatuur beter. Inspecteur Erik Goemans van de dierenbescherming, die ter plaatse een kijkje kwam nemen, zag dat de dieren 'allemaal alert en in goede conditie' waren. 'Het dierenverblijf voldoet aan alle eisen.'
Toch heeft Intratuin Ter Aar nu besloten te stoppen met de verkoop van dieren. In overleg met kinderboerderijen wordt een nieuw plekje voor hen gezocht. 'Intratuin Ter Aar is wel degelijk begaan met het welzijn van dieren', benadrukt het bedrijf op Facebook.  

'Schokkend'

Inspecteur Goemans noemt het 'schokkend ' dat de medewerkers van Intratuin werden bedreigd en lastig gevallen omdat mensen dachten dat er sprake was van verwaarlozing. Hij hoopt dat de angel 'er nu definitief uit is'.
Op Facebook krijgt Intratuin complimenten van enkele criticasters voor de beslissing te stoppen met de verkoop van dieren. 'Ik begrijp dat wat er gebeurd is niet met opzet is gedaan. Jullie lossen het op deze manier super op. Dat is nog eens verantwoordelijkheid nemen.'