Hagenaar (19) verdacht in grote oplichtingszaak

(Archieffoto)
(Archieffoto)
DEN HAAG - Een 19-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote oplichtingszaak. Een 37-jarige man uit Apeldoorn wordt gezien als hoofdverdachte. Die werd vorige week aangehouden. Ook twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn gearresteerd.
In totaal zijn negentien mensen gedupeerd. Zij hadden schulden en kwamen via internet uit bij het bureau van de man uit Apeldoorn. Dit bureau claimde mensen te kunnen helpen met het wegwerken van hun schulden en budgetbeheer.
Het bureau liet de inkomsten van de klanten storten op een nieuwe rekening en beheerde die. Het bureau betaalde vervolgens één openstaande rekening - zodat de klanten geen argwaan kregen - en verzorgde het leefgeld. Later kwamen de klanten er achter, omdat er maar schuldeisers bleven komen, dat hun overige schulden helemaal niet afbetaald werden door het bureau.

Tienduizenden euro's

Toen de gedupeerden de hoofdverdachte wilden benaderen voor tekst en uitleg bleek hij onvindbaar en onbereikbaar. De Apeldoorner wordt ervan verdacht de gedupeerden voor tienduizenden euro’s te hebben opgelicht. Het is niet duidelijk waar dit geld gebleven is.
Welke rol de Hagenaar en de twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats precies hadden in de oplichtingszaak, wordt onderzocht. Zij zijn na verhoor vrijgelaten. De man uit Apeldoorn zit wel vast.