Pierre Wind heeft een nieuwe liefde: Mini Me

Pierre Wind met zijn nieuwe hondje Spijker formerly known as Mini Me
Pierre Wind met zijn nieuwe hondje Spijker formerly known as Mini Me
DEN HAAG - Na het overlijden van zijn hondje Meneer Teun in februari was Pierre Wind niet te troosten. Inmiddels heeft hij zijn verdriet een plaats kunnen geven en was er ruimte voor een nieuwe hond: Spijker formerly known as Mini Me. 'Het was liefde op het eerste gezicht', aldus de kok en presentator van het programma Debby en haar Mannen op Omroep West.
. In een speciaal dierenuitvaartcentrum bij Nootdorp werd afscheid genomen van de trouwe viervoeter. Het hondje was volgens Pierre een echte BH'er (Bekende Hond). Het beestje was vanaf de eerste dag betrokken bij de gecombineerde radio- en televisieshow Debby en haar Mannen. 'Ik mis Meneer Teun elke dag. Ik kon echt met hem praten', aldus de presentator.
Nu, vier maanden later heeft de kok weer ruimte in zijn hart voor een nieuwe vriend. 'Ik wilde eerst geen andere hond maar uiteindelijk ben ik toch overtuigd. Ik zag dit hondje, keek in haar ogen en ik was gelijk verliefd. Het is de tweede liefde van mijn leven.'

Vreemde naam

Pierre Wind wilde het nieuwe hondje - een kruising tussen een Chihuahua en een Boomer - graag mini me noemen. Zijn dochter was het daar niet mee eens en koos voor Spijker. Zo werd de enigzins vreemde naam 'Spijker formerly known as mini me' gekozen als compromis.
Het nieuwe diertje zal komende tijd weer vaak te zien zijn bij West. Maar Pierre denkt niet dat ze een vervanger voor Meneer Teun is. 'Ze gaat bij iedereen knuffelen. Meneer Teun was er echt alleen voor mij. Ik weet niet of Mini Me de status van Meneer Teun ooit gaat bereiken.'