Provincie blijft windmolens De Balij Zoetermeer onderzoeken, ondanks verzet

ZOETERMEER - De provincie Zuid-Holland blijft onderzoek doen naar recreatie- en natuurgebied De Balij bij Zoetermeer als mogelijke locatie voor windmolens. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering van de Provinciale Staten.
Een groot deel van de partijen in de Provinciale Staten pleit ervoor om De Balij als locatie voor windmolens te schrappen. Dat zeggen ook de insprekers die naar het Provinciehuis zijn toegekomen. Maar Gedeputeerde Bom-Lemstra (CDA) piekert er niet over, omdat 'het ontbreken van draagvlak niet betekent dat er dan geen onderzoek moet worden gedaan'.
Vooral haar eigen partij, het CDA, en 50PLUS spreekt hardop uit dat De Balij 'ongeschikt' is als plek waar windmolens kunnen worden geplaatst. Ook de SP vindt dat er draagvlak onder de bevolking moet zijn. De PVV ging een flinke stap verder, door te spreken van 'onbehoorlijk bestuur'. Laatstgenoemde partij kreeg het voor elkaar dat eind deze maand De Balij in de Provinciale Staten besproken wordt. Dan kan eventueel door de partijen worden besloten om deze locatie te schrappen.
Eerder viel al bedrijventerrein ABC Westland af als mogelijke locatie voor windmolens.