Bewoners Vollersgracht Leiden zijn afval op straat helemaal zat

LEIDEN - Bewoners van de Vollersgracht in Leiden zijn het afval in hun straat zat. De afgelopen jaar geplaatste vuilcontainers zijn vaak vol of kapot. Vuilniszakken komen daardoor op straat terecht; en daar komen zwermen meeuwen op af.
Bewoners van de Vollersgracht in Leiden worden gek van de meeuwenoverlast bij een ondergrondse vuilcontainer. De vorig jaar geplaatste ondergrondse containers zijn vaak vol of stuk, waardoor het vuilnis alsnog op straat komt te staan. Een mooie prooi voor de meeuwen, die de zakken openscheuren. Terwijl de ondergrondse containers juist zijn geplaatst om meeuwenoverlast te voorkomen.
Menno Bisschops woont tegenover de containers. Volgens hem zijn de containers vaak vol of kapot en dan leggen de mensen hun vuilnis naast de containers. Hij heeft er al meer dan een jaar last van, namelijk sinds het moment dat de containers zijn geplaatst.

Storing
De gemeente zegt er een storing was, maar dat dit inmiddels is opgelost. Bovendien zou een van de containers juist een extra grote capaciteit hebben, zodat de container bijna niet vol kan raken.