Bijna weekend... 7 onvergetelijke tips om eropuit te gaan

REGIO - Op slootjessafari, dwars door de kas fietsen of een roze wandeling met een Drag Queen. Genoeg te doen dit weekend in onze mooie regio. Omroep West selecteert 7 tips om er samen gezellig op uit te gaan.
1. Japanse Tuin – Den Haag 10, 11, 12 juni

Eeuwig dankbaar zijn we Baronesse Marguerite M. van Brienen voor de aanleg van de Japanse Tuin, hét pronkstuk van Landgoed Clingendael. De legendarische tuin is dit weekend
van 9.00 tot 20.00 uur. (en dan pas weer in de herfst).  Toegang is gratis.

2. IJskarten – Den Haag 12 juni

Slippende banden en opspattend ijs: dat zijn de ingrediënten van ijskarten. Dit weekend is je laatste kans om een spectaculaire ‘heat’ te rijden op de 400 meter lange ijsbaan. En daarna door voor een borrel bij een strandtent.

3. Slootjesdagen– op diverse plekken in de regio 11 en 12 juni

Slootjesexperts in spé opgelet. Gewapend met ’n schepnet, loep en zoekkaart ga je speuren naar kleine waterdiertjes. Wie vind de geelgerande waterkever het eerst? Op heel veel plekken in de regio kun je dit weekend op slootjessafari. Check hier de dichtstbijzijnde safari!

4. Markt onder de Linden – Noordwijk 11 en 12 juni

Comfortabele schoenen aan, gevulde portemonnee mee en struinen maar. Langs kraampjes met planten, lifestyle en delicatessen en door speciaal opengestelde tuinen. De Noordwijkse Voorstaat en het Lindenplein is het decor en livemuziek maakt de dertigste editie van dit evenement beregezellig.

5. Dwars door de Kas - Westland 11 juni

Fietsend, steppend, wandelend, hinkelend of huppelend. Het mag allemaal tijdens het jaarlijkse Dwars Door De Kas (#DDDK) evenement op 11 juni. Op vier punten in het Westland zijn startplekken en de routes zijn tussen 15 en 30 kilometer.  

6. Muziek in de waterlelie – Leiden 11 en 12 juni

Stel je eens voor: een ouderwetse muziekkapel in een lommerrijk park met een groot terras ernaast. Met op zaterdag Argentijnse Tango en zondag een brassband met koperblazers en slagwerk. Dat klinkt toch als muziek in je oren? De Leidse Hout is de place to be dit weekend.

7. Stadswandelen met een Drag Queen – Den Haag 11 juni

Een roze rondje lopen door de binnenstad van Den Haag. Drag Queen Miss Patsy organiseert zaterdag een stadswandeling met ‘de vergeten homogeschiedenis’ als thema. Na afloop drink je met Miss Patsy een roze cocktail in homocafé De Landman. 'Voor wie meer Poten wil, dan de Lange en de Korte'.