Zweedse editie The Flying Dutch Festival in Den Haag gaat niet door

© ANP
DEN HAAG - De Zweedse editie van The Flying Dutch gaat niet door. Dat bevestigt de organisatie van het evenement Alda Events aan Omroep West. Het was de bedoeling dat het festival op 30 juli zou worden gehouden op het Malieveld in Den Haag, Den Bosch en Nijmegen.
De reden dat het festival niet doorgaat is omdat Avicii zijn komst niet kan toezeggen. 'De afgelopen weken verkeerden we al in onzekerheid, omdat Avicii wereldwijd veel optredens annuleerde', zegt organisator John Ewbank. 'Ons verzoek aan Avicii en zijn management om garanties dat hij wel naar ons zou komen, liep op niets uit. Die onzekerheid is onacceptabel. Dat kunnen we ons publiek niet aandoen.'
De Zweedse DJ was de headliner van het evenement. 'We merken dat er een run was op de kaarten vanwege Avicii', vertelt een woordvoerder van de festivalorganisatie Alda Events.

The Flying Dutch

Mensen die al kaartjes hebben gekocht, krijgen hun geld terug. 'We zijn druk bezig om alles te regelen', zegt De Koning. Naast Avicii zouden ook Axwell /\ Ingrosso, Alesso en Otto Knows komen. Dit gaat dus niet door.
Zaterdag was de Nederlandse editie van The Flying Dutch. Tien wereldberoemde Nederlandse DJ's draaiden in drie verschillende steden: Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. De DJ's worden per helikopter overgebracht naar de locaties. Onder ander Armin van Buuren uit Leiden, Afrojack, Tiësto en Hardwell traden op.