Instellingen

Haags festival Crossing Border gaat verhuizen

Crossing Border in 2008 (Archieffoto)
Crossing Border 2008
DEN HAAG - Het Haagse festival Crossing Border gaat verhuizen. Dat meldt de VPRO. Het festival gaat van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel naar het gebied rond het Paard van Troje en de Grote Markt.
'Ik vind dat we ons op sommige vlakken te veel hebben aangepast aan de Schouwburg, bijvoorbeeld qua uitstraling en programmering, terwijl het eigenlijk juist moet clashen', zegt directeur Michel Behre van het festival tegen de
.
Hij zegt dat ze terugwillen naar 'underground' en dat de verhuizing aanleiding is om de programmering eens tegen het licht te houden. Het Crossing Border Festival begon ooit in de krakerscene. Het bestaat sinds 1993 en nu is er volgens de organisatie behoefte aan 'een frisse wind'.

Essentie blijft zelfde


In de nieuwe opzet wordt het Paard het hoofdpodium. Daarnaast zullen er optredens te zien zijn op de Grote Markt, d eLutherse Kerk, Prins 27, het Nutshuis, Humanityhouse en mogelijk nog een of twee andere locaties.
Behre benadrukt tegenover de VPRO dat de essentie van het festival hetzelfde blijft: boeken en muziek. 'Maar qua muziek wordt het meer een kruising tussen Crossing Border en Walk the Line. Wie er dit jaar op het festival te zien zijn is nog niet bekend. De voorverkoop begint half juni.