Verwarde naaktloper Pijnacker krijgt geen straf: hij was in de war

De man zonder kleren
De man zonder kleren © Telstar Online
PIJNACKER-NOOTDORP - De man die gisteren in zijn adamskostuum door de politie van straat werd geplukt in het centrum van Pijnacker, blijkt een verwarde man van 20 jaar oud uit diezelfde plaats te zijn. Dat zegt de politie desgevraagd tegenover Omroep West. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.
'De man was flink verward', vertelt een woordvoerder van de politie. De sterke arm heeft de man allereerst van een dekentje voorzien, voordat hij werd meegenomen in een politieauto naar het bureau.
Daar heeft hij een overall aangekregen, zegt de woordvoerder. 'Het gaat om van die wegwerpdingen, die we ook altijd hebben liggen voor mensen die uit het water gehaald worden. De politie zorgt goed voor mensen', zegt hij.

Psychiatrische opname

De blootloper heeft een IBS-maatregel opgelegd kregen. Dat betekent dat hij gedwongen kan worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. 'Hij is overgedragen aan de ggz', zegt de politie.
Het motief van de man om midden op de dag spiernaakt een wandeling te maken door het pittoreske Pijnacker blijft onduidelijk. Volgens de politie is de man zodanig verward dat hij waarschijnlijk niet vervolgd zal worden. 'Naaktlopen is in principe strafbaar, want het valt onder openbaar schennis van de eerbaarheid', legt de woordvoerder uit. 'Maar hij is zodanig verward, dat er gezien de omstandigheden ook geen aangifte is gedaan.'

Recidive onbekend

Of de man vaker in zijn zongebruinde geboortekostuum buiten is gaan wandelen kon de politie niet zeggen.