Basisschool De Kyckert in Wateringen zet Kiki Bertens in het zonnetje

WATERINGEN - Ze zijn enorm trots op basisschool De Kyckert in Wateringen. Twaalf jaar geleden liep tennisster Kiki Bertens hier nog over het schoolplein. Vorige week volgden ze haar succes op de tennisbaan van Roland Garros op de voet.
De gemeente Westland vond het daarom een mooi idee om op datzelfde schoolplein de Wateringse te huldigen. Honderden leerlingen en ouders zagen hoe wethouder Mohamed El Mokkadem Kiki Bertens een grote bos bloemen en een cadeau overhandigde.
Meteen daarna was het de beurt aan de leerlingen van de basisschool, die tijdens een mini-persconferentie vragen mochten stellen aan hun nieuwe idool. Eerder die dag hadden de scholieren zich hierop voorbereid.

Smiley op tennisracket

Bertens beantwoordde vervolgens een spervuur aan vragen van de basisscholieren, die vooral benieuwd waren of de Westlandse zonder een kuitblessure wel in staat was geweest Serena Williams te verslaan op weg naar de finale van het grandslamtoernooi in Parijs. Misschien wel, antwoordde ze. Verder wilden de schoolkinderen weten waarom Bertens een smiley op haar tennisracket heeft.
Het uitdelen van handtekeningen aan de schooljeugd duurde bijna net zo lang als het spelen van een set tegen Serena.