'Bent u echt?' Koningin Máxima verrast Taal aan Zee in Den Haag met werkbezoek

DEN HAAG - Koningin Máxima heeft vrijdagmorgen een werkbezoek gebracht aan de stichting Taal aan Zee in Den Haag. Taal aan Zee geeft Nederlandse les aan asielzoekers, vluchtelingen en anderstalige vrouwen. Máxima sprak met de verraste vrijwilligers en met cursisten en nam deel aan de les.
'Bent u echt?' Sommige cursisten konden het vrijdagmorgen niet geloven dat het écht koningin Máxima was die bij hun les kwam zitten. Ze was het echt. Tot grote verbazing van de verraste vrijwilligers. Cursisten konden haar ook vragen stellen. 'Hoeveel talen spreekt u?' 'Welke sporten vindt u leuk?' Zo weten we nu dat Máxima vijf talen spreekt, maar niet helemaal perfect en dat ze vooral moeite heeft met de 'ui-klank', zoals in suiker. En over de sporten: ze zwemt graag, wandelt veel in de bossen bij haar huis, zeilt en tennist.    
Meer dan 275 vrijwilligers zetten zich in voor Taal aan Zee. De stichting geeft naast Nederlandse les ook Engels en computervaardigheden en hoopt daardoor de zelfredzaamheid van de deelnemers te versterken. In 2015 namen ruim duizend cursisten deel aan een van de cursussen.