Vijf Ghanezen opgepakt in Amsterdam wegens oplichting van twee Hagenaars

DEN HAAG - De politie heeft drie mannen en twee vrouwen uit Ghana gearresteerd in Amsterdam wegens oplichting. Ze zouden in maart twee Hagenaars voor in totaal 40.000 euro hebben geflest. Drie hoofdverdachten worden vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.
De arrestaties vonden woensdagochtend plaats in verschillende huizen in Amsterdam. De mannen vroegen de twee Haagse slachtoffers in een e-mail van die zogenaamd van een bank afkomstig was, om een rekening van ruim 800 euro te betalen. Wanneer ze dat niet wilden, moesten ze klikken op een link die hen naar een uitgebreide vragenlijst bracht. Toen ze dit niet vertrouwden, belden ze hun bank. Ondertussen konden de Ghanezen met de achtergelaten bankinformatie voor duizenden euro's aan online aankopen doen.

In de drie woningen waar de Ghanezen (van 19, 22 en 23 jaar oud) werden aangehouden, zijn onder meer valse creditcards, creditcards op naam van anderen, rijbewijzen, identiteitskaarten en bankpassen aangetroffen. Geen enkele pas was op naam van de verdachten. Ook twee Ghanese vrouwen (van 16 en 49 jaar) zijn in deze huizen aangehouden.

Verder onderzoek moet duidelijk maken of meer mensen door deze Ghanese oplichters zijn getild.

LEES OOK: CJIB waarschuwt voor nepmails en vervalste boetes voor snelheidsovertredingen
Meer over dit onderwerp:
OPLICHTING GHANA AMSTERDAM DEN HAAG EMAIL
Deel dit artikel: