Betovergrootoma Lenie op bezoek bij baby Vanity Sophia; vijf generaties bij elkaar in Zoetermeer

ZOETERMEER - Een bijzonder moment op de Palestrinarode in Zoetermeer. Zondag kwamen vijf generaties vrouwen uit dezelfde familie bij elkaar. De oudste: betovergrootmoeder Lenie van 94 jaar. De jongste: Vanity Sophia van negen dagen. ‘Ik vind het een wonder’, zegt de trotse Lenie terwijl de baby op haar schoot ligt.
Dat de vijf generaties vrouwen nu gezellig op de bank zitten, is niet vanzelfsprekend. Lenie heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk in een Jappenkamp gezeten in Nederlands-Indië. Uiteindelijk is ze naar Den Haag verhuisd, waar zij moeder werd van dochter Yvonne.
Overgrootmoeder Yvonne werd op haar zestiende al moeder van de nu 44-jarige Guendalina, die op haar beurt op 20-jarige leeftijd Tiffany op de wereld zette. Yvonne en Guendalina hoopten dat Tiffany op haar twintigste moeder zou worden, maar dat gebeurde niet. Drie jaar later werd baby Vanity Sophia de nieuwste telg van de familie.
De vijf dames zijn nu bij elkaar, met baby Vanity Sophia op schoot van Lenie. Het jonge kleine handje ligt op de 94-jarige hand van betovergrootmoeder. De vrouwen zijn trots. Op baby Vanity Sophia.