Stel uit Voorburg sterft op huwelijksreis in Dominicaanse Republiek

Stel uit Voorburg overlijdt in Dominicaanse Republiek
Stel uit Voorburg overlijdt in Dominicaanse Republiek © ANP
VOORBURG - Een man en vrouw uit Voorburg zijn afgelopen weekend in de Dominicaanse Republiek overleden. Het stel was in het land op huwelijksreis.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is op de hoogte gebracht door reisorganisatie TUI en wacht nog op bevestiging van de lokale autoriteiten. Het gaat om een 31-jarige man en een 28-jarige vrouw, zegt het ministerie.
Medewerkers van de Nederlandse ambassade in de hoofdstad Santo Domingo staan in nauw contact met de familie van een van de slachtoffers. 'Op dit moment wordt autopsie op de lichamen verricht en we wachten op de uitkomst van dat onderzoek', aldus een woordvoerster van Buitenlandse Zaken.

Excursie

Het stel had via de reisorganisatie Kras een vlucht en hotel geboekt op de Dominicaanse Republiek. Ter plekke hadden ze een excursie geregeld met een groep van een kleine veertig mensen. Ze zijn naar een natuurgebied geweest. Vervolgens is eerst de vrouw in hun hotel in de plaats Punta Cana onwel geworden en daarna de man. Een hotelarts heeft het stel op hun kamer onderzocht en vervolgens zijn ze naar een privékliniek gebracht. Daar zijn ze zaterdagavond overleden.
Aanvankelijk werd uitgegaan van voedselvergiftiging, maar dit lijkt onwaarschijnlijk omdat de rest van de groep en andere hotelgasten geen klachten vertoonden.

Dramatische gebeurtenis

Een woordvoerder van TUI, de moedermaatschappij van Kras, spreekt van een 'dramatische gebeurtenis' en een 'vreselijk incident'. Familie van de slachtoffers reist zo snel mogelijk af naar de Dominicaanse Republiek.
De lokale autoriteiten doen een onderzoek naar wat precies is gebeurd.