4600 Haagse kinderen doen mee aan Schoolsport Olympiade

DEN HAAG - Gekleed in sportieve outfit hebben 4600 Haagse kinderen maandag meegedaan aan de 20ste Schoolsport Olympiade. Tijdens het tweedaagse sportevenement maken leerlingen uit groep 8 kennis met achttien verschillende sporten.
'Ik vind verspringen wel erg leuk', zegt een van de leerlingen. 'Nou doe mij maar hockey, dat vind ik het leukst', zegt een meisje. 'Bewegen is goed voor je daarom vind ik dit zo'n leuke dag', valt een andere leerling haar bij.

Wethouder Rabin Baldewsingh opende de 20ste Olympiade met het ontsteken van een symbolisch vuur. Zelf is hij door sporten flink afgevallen en in zijn toespraak benadrukte hij hoe belangrijk het is om te bewegen.

Winnaar

De Olympiade wordt georganiseerd door de Haagse Academie voor Sportstudies in opdracht van de gemeente Den Haag. Vorig jaar won de basisschool Max Velthuijs de Olympiade.

Na afloop van het evenement krijgen alle deelnemers een sportgids met de contactgegevens van de verenigingen en een uitnodiging voor een proefles bij de verenigingen.

LEES OOK: Speciale docenten moeten zorgen voor gezonde kinderen op schoolDeel dit artikel: