Angelo van der Pas uit Rijswijk verovert als sterkste man na Westland ook Griekenland

Angelo van der Pas tijdens een training (links) en een eerdere wedstrijd (rechts)
Angelo van der Pas tijdens een training (links) en een eerdere wedstrijd (rechts) © Angelo v/d Pas
RIJSWIJK - Of het nu toeval is of niet: in het Westlandse dorp Monster werden zaterdag 11 juni monsterlijke krachten gemeten. De strijd om de titel 'Sterkste man van het Westland' werd hier gewonnen door Angelo van der Pas uit Rijswijk. Een dag later bewijst hij zich nogmaals door ook de titel 'Sterkste man van Griekenland' in de wacht te slepen.
legt uit hoe hij de felbegeerde titel gewonnen heeft. Tijdens de wedstrijd in Monster waren vijf onderdelen geselecteerd waarop de deelnemers zich moesten bewijzen. Bij 'Truckpull' moesten de deelnemers een vrachtwagen trekken, bij 'Yoke' moesten de deelnemers een stellage van 380 kilo op de nek tillen, bij 'Boomstam' moesten de deelnemers een boomstam boven het hoofd tillen, bij 'Timber Walk' moesten de deelnemers een stuk lopen met in iedere hand een gewicht van 150 kilo en bij 'Medley' moesten de deelnemers een object van 400 kilo over een pad terug trekken.
Van de vijf onderdelen won Van der Pas er vier. Hiermee heeft hij de titel 'Sterkste man van het Westland' bemachtigd. De prijs die bij deze overwinning hoort heeft hij naar eigen zeggen nog niet in ontvangst kunnen nemen. Van der Pas: 'Nog voor de prijsuitreiking moest ik afreizen naar Griekenland, om ook hier met een wedstrijd mee te doen.' Ook in Griekenland won Van der Pas en dus is hij behalve 'Sterkste man van het Westland' ook 'Sterkste man van Griekenland'.

Trainen voor alle mogelijke onderdelen

Tijdens de wedstrijden waar Van der Pas aan deelneemt maken de organisaties keuzes in onderdelen waarop de deelnemers zich moeten bewijzen. In Monster maakte de organisatie bijvoorbeeld een selectie van vijf onderdelen. Pas tijdens de wedstrijd wordt bekend welke onderdelen centraal staan. 'In totaal train ik 30 onderdelen', aldus de sterkste man van het Westland, die zo alle onderdelen probeert te trainen die de organisaties van wedstrijden uit kunnen kiezen.
Om zichzelf zo goed mogelijk te trainen en voor te bereiden op wedstrijden gaat Van der Pas drie tot vier keer per week naar de sportschool. Daarnaast traint hij drie tot vier keer per week in zijn eigen trainingsruimte, waar hij de verschillende onderdelen uitgestald heeft staan.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!