Dammen: Emre Hageman uit Scheveningen voor de tweede keer dit jaar Nederlands Kampioen

DEN HAAG - Nadat hij eerder dit jaar Algemeen Nederlands Kampioen Jeugddammen werd, heeft de 10-jarige Emre Hageman uit Scheveningen voor de tweede keer dit jaar een Nederlandse titel behaald. Vanaf heden mag hij zich ook Nederlands Kampioen Sneldammen noemen.
Tijdens het NK Sneldammen streed Hageman voor het eerste jaar mee in de pupillencategorie. In de eerste ronde - de halve finale - speelde hij acht wedstrijden. Hiermee behaalde hij genoeg punten om zich te plaatsen voor de A-finale.
In deze finale streden de besten uit het klassement tegen elkaar. 'Ik speelde drie wedstrijden gelijk en de rest heb ik gewonnen', vertelt Hageman. Hier voegt hij aan toe dat hij met twee punten verschil won, waardoor hij na de voorlaatste wedstrijd al wist dat hij het Nederlands Kampioenschap zou winnen.
Om te winnen zegt Hageman niet echt een speciale tactiek te hebben. 'Gewoon goed spelen, zoals altijd', is wat hij zegt te doen. Daarbij blijft hij wel goed oefenen, vooral tegen zijn familie en zijn trainer.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!