Groot verdriet om op Dominicaanse Republiek overleden Jeroen en Michou

VOORBURG - De twee Voorburgers die afgelopen weekend op de Dominicaanse Republiek onder mysterieuze omstandigheden zijn overleden, zijn Jeroen Venema (31) en Michou de Graaf (28). Het stel was pas twee weken geleden met elkaar getrouwd. Hun dood komt in Nederland hard aan.
Jeroen en Michou waren op huwelijksreis naar het Caribische eiland. Afgelopen zaterdag hebben ze een excursie gemaakt naar het zuidelijk gelegen eiland Saona. Bij terugkomst in het hotel voelden de twee zich niet goed. Een paar uur later
in een privékliniek. De groep waarmee de twee op pad waren geweest had na afloop geen klachten.
Michou werkte sinds vorig jaar als pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf in Den Haag. Haar man Jeroen was al acht jaar werkzaam in het Haagse restaurant De Tapperij. Zijn baas Hans Richel is kapot van het nieuws. 'Dit komt ontiegelijk hard aan en het is heel zwaar', zegt hij. 'Heel, heel triest. Vooral omdat er nu twee mensen tegelijk zijn overleden.'

'Begaafd en perfectionistisch'

Jeroen was volgens zijn werkgever 'begaafd, perfectionistisch, serieus, creatief en zeer onderlegd'. 'Ik kan niets slechts over hem verzinnen. Ons medeleven gaat nu uit naar de hele familie.' Richel wil er verder niets over kwijt. Het verdriet is te groot.
Het Voorburgse stel had via reisorganisatie Kras een vlucht en een hotel geboekt op de Dominicaanse Republiek. Een woordvoerder van TUI, de moedermaatschappij van Kras, spreekt maandag van een 'dramatische gebeurtenis' en een 'vreselijk incident'. Sectie op de lichamen moet snel duidelijk maken waaraan Jeroen en Michou zijn overleden.