Werkzaamheden reuzenrad op Pier Scheveningen van start, heien is begonnen

DEN HAAG - De vergunning voor werkzaamheden om het reuzenrad op De Pier van Scheveningen mogelijk te maken is rond. Dat meldt het bedrijf achter de nieuwe attractie aan Omroep West. De exploitant gaat voortvarend te werk: De heiwerkzaamheden zijn dinsdag meteen van start gegaan.
Dat lijkt niet onlogisch, want eind volgende maand moet het reuzenrad volgens de planning opengaan. Het reuzenrad bestaat uit 36 gondels met airconditioning en verwarming, waarin elk zes mensen passen. Een ritje met de nieuwe attractie duurt ongeveer een kwartier.

'Het is wel een uitdaging', zegt Perry Oerlemans, van het bedrijf achter het reuzenrad. 'Je bouwt een eiland in een eiland, dus vooral de voorbereiding heeft wel een tijdje geduurd. Zeker met de windbelasting, vanwege de ligging aan zee, krijg je stevige veiligheidsnormen.'

Het reuzenrad op De Pier wordt 40 meter hoog. De gemeente Den Haag zei begin dit jaar bij monde van wethouder Boudewijn Revis enthousiast te zijn over de nieuwe impuls voor De Pier. Een reuzenrad was één van de wensen van Den Haag.
Meer over dit onderwerp:
REUZENRAD DE PIER PIER DEN HAAG SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: