Gouda mogelijk overspoeld door toeristen dankzij reisblog met tienduizenden volgers

Bjorn Troch.
Bjorn Troch. © The Social Traveler
GOUDA - Hij reist al zes jaar lang de hele wereld rond. De Vlaamse reisblogger Björn Troch was de laatste dagen in Valencia, Tunesië en Brussel. En vanaf woensdag doet hij Gouda aan. Samen met zijn tienduizenden volgers stelt 'The Social Traveler' dan een reisgids over Gouda samen. Op die manier wordt de stad flink wereldwijd flink op de kaart gezet, want de volgers van het blog komen werkelijk overal vandaan.
Troch stelt de 'social travel guide' samen door zogeheten missies uit te voeren in de steden die hij bezoekt. De missies zijn bedacht door VVV Gouda en hij mag alleen zijn sociale media gebruiken om deze opdrachten op te lossen. Zijn volgers kunnen hem helpen door onder andere op Twitter berichten plaatsen door gebruik van de hashtag #GoudaChallenge. Troch is trouwens ook actief op andere sociale media, zoals Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest en Google Plus. Op het laatstgenoemde medium heeft hij alleen al 30.000 volgers.
Een gemeentewoordvoerster van Gouda heeft al een idee voor een missie: 'Het zou geweldig zijn als we hem wellicht op een van de museale schepen in de Museumhaven kunnen laten overnachten.'
Vrijdag voert hij in Gouda zijn laatste opdracht uit. Het weekend blijft hij nog een paar dagen in de stad. Daarna bezoekt hij onder andere Riga in Letland en Gdansk (Polen).