Westlandse Cross: alles wat je moet weten

In 2015 was het festival volledig uitverkocht.
In 2015 was het festival volledig uitverkocht. © Westlandse Cross
WESTLAND - Het Westland is er klaar voor: Westlandse Cross neemt dit weekeinde voor de derde keer Honselersdijk over. Van Kensington tot Frans Bauer en van motorcrossen tot Witte Sokken Race. Het belooft een mooi weekend te worden! Omroep West heeft alles wat je moet weten op een rijtje gezet.
Wie, wat, waar

Westlandse Cross is dit jaar dus op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2016. Het adres van het festivalterrein is Zandheullaan 1 in Honselersdijk (op het terrein naast Flora Holland). Het terrein is op zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur (gratis toegang) en van 16:45 tot 01:00 uur. Op zondag is het terrein van 12:30 tot 19:00 uur open.
Wil je op de valreep ook nog naar de Westlandse Cross? Dat kan! Kaarten voor de Westlandse Cross 2016 zijn hier nog verkrijgbaar. Een ticket voor zaterdagavond kost €35 en voor zondag €17,50. De prijzen zijn exclusief servicekosten.

Westlandse Cross op Omroep West

Voor de thuisblijvers is Westlandse Cross natuurlijk ook op Omroep West te volgen! De hele dag houden we je op de hoogte van alles rondom het festival. Heb je zelf foto's of filmpjes, stuur ze naar ons via Whats App 06-87537920 en wie weet zie je ze terug op onze website!
Een samenvatting van de Westlandse Cross zie je zondag vanaf 21.00 uur en maandag vanaf 17.00 op TV West. Daarna wordt het de hele avond elk uur herhaald.

Parkeren

Parkeren kan op Tradepark I en Tradepark II. Niet zo bekend in de buurt? Dan volg je gewoon de festivalborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Verkeersregelaars begeleiden je naar de parkeerplaats. Van de parkeerplaats is het slechts enkele minuten lopen naar het festivalterrein.

Fietsen

De organisatie roept alle festivalgangers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Voor de fietsen is een gratis fietsenstalling aanwezig. Het plaatsen van fietsen rondom het festivalterrein is verboden. Plaats je daar toch je fiets? Dan is de kans groot dat die op last van de politie wordt weggehaald.

Weer

Maar wordt het ook lekker festivalweer? Volgens Omroep West-weerman Huub Mizee ziet het er hoopvol uit: De kans op een bui is zaterdag nog maar erg klein, maar niet helemaal uitgesloten. Verder komt er ook regelmatig zon, maar bij een matige noordwestenwind wordt het niet veel warmer dan 18 à 19°. Zondag kan het helemaal droog blijven. Wel is er dan vrij veel bewolking, hoewel er ook een paar opklaringen kunnen voorkomen. Bij een geleidelijk afnemende noordwestenwind zal het met 15 of 16° nogal koel zijn.

Motorcrossen

De naam Westlandse Cross is er niet voor niets, er wordt komend weekend natuurlijk ook gemotorcrosst! Verschillende klassen strijden om de prijzen en de eer. De 'echte' wedstrijd gaat tussen motorcrossers uit de regio van 85cc tot aan de 500cc. Daarnaast heb je nog de brommerklasse (ook oldtimers), gazonmaaierklasse, quad en buggy klasse en de mountainbikeklasse.

Witte Sokken Race

Op zaterdag start om 14.00 uur start de Witte Sokken Race. Van elk team van zes tot acht personen draagt één persoon witte sokken. Aan het einde van deze race moeten deze sokken nog steeds wit zijn. Voor de winnaar met de snelste tijd en meest schone sokken is er natuurlijk een prijs! Inschrijven voor de Witte Sokken Race kan nog hier.

Muziek

Niet zo van het motorcrossen? Dan kom je natuurlijk naar Westlandse Cross voor de muziek. Wij hebben de line-up voor je!
Line-up zaterdag 18 juni
17.00 Luminize
18.00 Nielson
19.30 De Dijk
21.00 Golden Earring
22.30 Kensington
00.15 The Dirty Daddies        
Line-up zondag 19 juni
14.00 Niels Geusebroek
15.30 Ali B
16.15 Frans Bauer
17.00 Jan Smit
18.00 Rob & Carlo

DJ Workshops

Liever zelf muziek maken? Volg dan de DJ Workshops van de PRO DJ School van Olaf Ramak voor iedereen van 8 tot 80 jaar. In workshops van 45 minuten brengt de DJ  jonge en oudere DJ’s de fijne kneepjes van het vak bij. Voor deze workshops moet je je wel eerst inschrijven.