Slachtoffer schietpartij Leiden werd al eerder beschoten

LEIDEN - De man die dinsdagavond werd neergeschoten in Leiden, werd eerder al beschoten in Amsterdam. Dat bevestigt de politie aan Omroep West. Het zou gaan om de 50-jarige Zeynel, directeur van een bouwbedrijf.
De 50-jarige man werd dinsdag rond 18.00 uur
op de Rooseveltstraat, kruising met de Gieterijstraat. Twee verdachten, die bivakmutsen droegen, zouden zijn gevlucht richting de Telderskade.
Zeynel werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hij inmiddels meerdere keren geopereerd. Hoe zijn toestand nu is, is niet bekend.

Eerder beschoten

Zeynel is directeur van het bedrijf Ocean Constructions  BV in Amsterdam. Op woensdag 11 november werd op hem  geschoten in het kantoor van dat bedrijf aan de Derkinderenstraat in Amsterdam. Die aanslag overleefde hij.
Ook toen was het mogelijk al niet de eerste aanslag op  zijn leven. Een maand eerder werd in het kantoor  geschoten op een man die administratief werk doet voor  het bouwbedrijf. Het gerucht gaat dat Zeynel ook toen al  het doelwit was, maar dat per abuis de verkeerde is  beschoten. Het slachtoffer zou erg op Zeynel lijken en overleefde de aanslag niet.

Geen commentaar

Een medewerker van het bouwbedrijf zegt woensdagochtend  aanvankelijk tegen Omroep West dat de geruchten niet kloppen. Maar op de vraag of zijn baas die ochtend dan  gewoon op het werk is verschenen wil hij geen antwoord meer geven en daarna verbreekt hij de verbinding.
De schietpartij in Leiden wordt onderzocht door de recherche aldaar. 'We houden alle scenario's nog open op dit moment', aldus politiewoordvoerder Bobby Markus. 'Natuurlijk is er overleg met de recherche in Amsterdam.'