D66 wil Den Haag weer op de kaart als 'grachtenstad'

Veenkade/Noordwal Den Haag | Foto Maarten Brakema
Veenkade/Noordwal Den Haag | Foto Maarten Brakema
DEN HAAG - De middeleeuwse charme van Den Haag als 'grachtenstad' moet weer terugkomen, dat vindt D66. Raadslid Rachid Guernaoui is de initiatiefnemer van het plan om de Haagse binnenwateren beter te benutten. Opvallend zijn vooral de ambitieuze plannen rondom de havens in de Binckhorst.
In de plannen van de partij komt de Haagse Binckhorst veel voor. Zo wil D66 een varende camping in de Poolsterhaven als impuls aan de omgeving, meer horeca langs de verschillende havens en meer picknick- en aanlegplekken.
Verder zijn er voor heel Den Haag plannen voor het vervangen en verhogen van Haagse bruggen, het verlichten van bruggen en de kade, het verbreden van grachtenbochten en de bewegwijzering voor het vaarverkeer. Ook heeft de partij plannen voor het verhuren van fluisterboten, nieuwe doorvaarroutes en meer attracties op en rond het water.
D66 is blij dat de Haagse binnenwateren meer tot leven zijn gekomen door de komst van de rondvaartorganisaties, maar ook door gemeentelijk beleid.
Toch ziet de partij nog grote kansen om Den Haag als 'grachtenstad' verder op de kaart te zetten. D66 presenteert daarom een initiatiefvoorstel met daarin een aantal acties die aansluiten op de ambities van het college, om nieuwe ontwikkelingen op en rondom de wateren van Den Haag te realiseren.