Nieuwe velden voor Hockey Club Wateringse Veld uit Den Haag

DEN HAAG - Hockey Club Wateringse Veld uit Den Haag krijgt als laatste hockeyvereniging in de stad een zogeheten waterveld. Dat is een kunstgrasveld dat geschikt is voor professioneel hockey. Het veld wordt aangelegd op de nieuwe locatie van de club, die in september wordt geopend.
HCWV is uit z’n jasje gegroeid op de huidige locatie aan de Noordweg. Daarom wordt er een paar honderd meter verderop een nieuw complex aangelegd. Daar komt een derde veld en is ruimte voor nog een vierde veld.

De club krijgt twee zandvelden, kunstgrasvelden met zand erdoorheen, en een waterveld. Dat is een veld waar voor de wedstrijd water overheen wordt gesproeid, zodat de bal er beter overheen rolt. Het had weinig gescheeld of de club had het niet gehad.

Soebatten

'Na het WK Hockey in 2014 heeft de gemeente alle clubs een waterveld beloofd,' vertelt voorzitter Marcel lepelaar van HCWV, 'als de faciliteiten er waren. Die hadden we niet op de oude locatie, en toen de verhuizing eenmaal rond was hebben we flink moeten soebatten om het alsnog te krijgen. Maar het is gelukt en daar zijn we heel blij mee.'

Het oude clubhuis verhuist ook mee. Het gebouw is pas zeven jaar oud en kan dus prima worden hergebruikt. Enkele tientallen leden hebben het de afgelopen weken gestript en alles ingepakt. 'Vandaag komt de verhuizer,' aldus Lepelaar. Daarna wordt het gebouw voorzichtig afgebroken en naast de nieuwe velden weer opgebouwd.

Eerste gras

Het symbolische eerste stukje kunstgras wordt donderdag uitgerold door wethouder Baldewsing.
Deel dit artikel: