Korfbal: net zoals de B1 wint ook de D1 van HKV/Ons Eibernest uit Den Haag landelijke titel

De D1 van HKV/Ons Eibernest
De D1 van HKV/Ons Eibernest © HKV/Ons Eibernest
DEN HAAG - De D1 van HKV/Ons Eibernest heeft een succesvol seizoen achter de rug. De korfballers uit Den Haag wonnen de zaalcompetitie, de veldcompetitie en het Nederlands Kampioenschap in de zaal. Na een spannende finale hebben zij nu ook het Nederlands Kampioenschap op het veld gewonnen.
Coach Jan Bongers spreekt lovende woorden. Niet alleen over de prestaties van de D1 van afgelopen seizoen, maar ook over het team zelf. 'Het is echt wel een hele hechte groep. Een groep die al langer met elkaar optrekt', aldus Bongers. Hij vertelt vervolgens dat de spelers zowel op het veld als daarbuiten met elkaar omgaan, waardoor hij als coach een unieke samenhang ziet tussen de spelers uit zijn team. Bongers: 'Ze gaan door het vuur voor elkaar.'
De samenhang binnen het team is volgens Bongers goed zichtbaar in het spel. 'Het belangrijkste is dat het team als collectief speelt. De spelers vallen als groep aan en verdedigen ook als groep', legt de coach uit. Hier voegt hij aan toe dat deze groep enorme talenten kent.

Spelers op een roze wolk


Zowel op het veld als in de zaal heeft de D1 een goede prestatie geleverd. Bongers vertelt dat het team tijdens de veldcompetitie aan het begin van het seizoen geen wedstrijd verloor. Bongers: 'Ook in de zaal hebben ze echt fantastisch gedraaid. Hier zijn ze ook kampioen geworden.' De Haagse korfballers mochten zich dankzij deze prestatie bewijzen op het Nederlands Kampioenschap in de zaal, waar zij de landelijke titel in de wacht sleepten.
Na de zaalcompetitie stond de tweede veldcompetitie voor de deur. Hier speelde de D1 - na het winnen van de eerste veldcompetitie - in de kampioenspoule. Deze veldcompetitie startte moeilijk volgens Bongers, naar zijn zeggen kwam dit mogelijk doordat het team na alle overwinningen nog op een roze wolk zat. Zijn uitdaging was dan ook om de spelers met beide benen op de grond te houden.

Voor de tweede keer Nederlands Kampioen


Na de moeilijke start herpakte de D1 zich. Het veldseizoen werd gewonnen en dus mocht het team ook naar het Nederlands Kampioenschap op het veld. De eerste wedstrijd van dit NK verliep moeizaam en was hierdoor spannend. De tweede en derde wedstrijden gingen iets beter, maar de korfballers speelden volgens de coach nog niet hoe hij van hen gewend was. Bongers: 'In de finale speelden zij weer op hun oude niveau.' Nadat de D1 deze finale met 10-4 won mocht het team zich voor de tweede keer binnen een seizoen Nederlands Kampioen noemen.
OOK KAMPIOEN? LAAT HET ONS WETEN!

LEES OOK: