Lange bevalling voor Freek Vonk, larven moeten dit weekeinde uit zijn huid komen

Freek zal blij zijn als deze larven uit zijn lichaam zijn (Foto's: Facebook)
Freek zal blij zijn als deze larven uit zijn lichaam zijn (Foto's: Facebook)
LEIDEN - Freek Vonk is nog steeds niet verlost van de larven in zijn been. De Leidse bioloog, die sinds kort op Scheveningen woont, hoopt dat Knabbel en Babbel, hoe hij ze liefkozend heeft gedoopt, voor zaterdag naar buiten kruipen.
Freek nam de bijzondere souvenirs mee uit Belize. Hij kwam er thuis achter dat een botfly twee eitjes op zijn linkerbeen had gelegd, waarvan de maden
waren gekropen. Er werd dinsdag vaseline op de luchtgaatjes gesmeerd, zodat de larven door gebrek aan licht uit zichzelf naar buiten kropen. Maar dat is twee dagen later nog steeds niet gebeurd.
'Volgens mij vinden ze het in mijn been wel fijn!' schrijft Freek op Facebook. 'Toen ik vanochtend zachtjes drukte zag ik wel het kopje van Babbel omhoog komen, maar hij dook snel weer terug.' De larven zitten behoorlijk diep en daarom lukte het ook donderdag niet om ze er in het ziekenhuis uit te trekken.

Beschuit met muisjes

Daarom is er opnieuw vaseline op de gaatjes gesmeerd, met daarop een grote pleister. 'Ze moeten er echt uit zichzelf uitkruipen!' Voorlopig mag de bioloog dus ook niet kijken en moet hij zijn nieuwsgierigheid weten te bedwingen.


Op een foto van Knabbel en Babbel moeten we ook nog even wachten. Voor nu lijkt het Freek beter om zijn volgers de foto's te besparen.