Hockey: MB1 van Hudito uit Delft na moeilijke start seizoen toch kampioen

De MB1 van Hudito uit Delft
De MB1 van Hudito uit Delft © Hudito
DELFT - Het seizoen kwam moeizaam op gang voor de dames uit de MB1 van Delftsche Hockey Club Hudito. Vlak na de winterstop leek de kans op het kampioenschap zelfs even verkeken. Toch wisten de hockeysters het tij te keren door steeds meer wedstrijden te winnen. Nu zijn zij kampioen van de competitie.
'Echt een hele leuke, gezellige groep' vormt de MB1 van Hudito volgens Tobias Jonker. Samen met Bram van Huizen en Marleen Vroman coacht hij dit team. Jonker licht toe dat hij en Van Huizen het team voor het tweede jaar coachen en dat Van Huizen in deze tijd als student Fysiotherapie veel blessures van speelsters heeft kunnen verhelpen. 'Hij is vandaag afgestudeerd', laat Jonker weten. Hij legt vervolgens uit dat Vroman dit jaar voor het eerst bij het team is. Zij is als speelster van het eerste damesteam van Hudito volgens hem een goed voorbeeld en hiermee een aanwinst voor het team.
Met zijn drieën hechten de coaches veel waarde aan een goede sfeer binnen het team. Er wordt van alles ondernomen om dit te bevorderen. Zo is het team het afgelopen seizoen een weekend weg geweest, wat volgens Jonker de goede sfeer binnen het team zeker bevorderd heeft. Ook beoefenden de speelsters andere sporten dan hockey, zoals bootcamp en yoga.
Bekijk onderstaande video voor een aantal hoogtepunten van het afgelopen seizoen van de MB1:

'Latjetikken' en taarten bakken

Natuurlijk zou een hockeyteam geen hockeyteam zijn wanneer er niet ook gehockeyd werd. En dit werd er. Tijdens de trainingen werden bepaalde uitdagingen bedacht om de speelsters te prikkelen en uit te dagen. Zo werd 'latjetikken' - waarmee strafcorners getraind worden - extra leuk gemaakt door steeds de winnaar, of dit nu één van de coaches of één van de speelsters was, een taart te laten bakken.
'Hockey komt vanzelf' volgens Jonker, als het binnen het team maar goed zit. En inderdaad, het hockeyen leek de tweede helft van het seizoen vanzelf te komen. Hoewel de kans om kampioen te worden na een moeizame start van het seizoen ten tijde van de winterstop verkeken leek te zijn, herpakte het team zich de tweede helft van het seizoen.

Drie spannende laatste speelminuten

Om kampioen te worden, moest de laatste wedstrijd van het seizoen in gelijkspel eindigen. Het werd volgens Jonker een spannende wedstrijd, want Hudito stond met nog maar enkele speelminuten op de klok achter. In de laatste drie minuten scoorde Hudito, waardoor het gelijkspel kwam te staan en de dames zich dus toch kampioen mogen noemen.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!