Alphense acteur Sven de Beer krijgt hoofdrol in film Bekrast

© Marcel Koch / Kochproductions
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense acteur Sven de Beer gaat de hoofdrol spelen in de minifilm Bekrast. 'Fantastisch', zegt de 20-jarige Sven. 'Ik krijg steeds grotere rollen, dus het gaat de goeie kant op met mijn carrière.'
Bekrast is een korte educatieve film, die gaat over een jongen die op het verkeerde pad belandt. Als de problemen hem te veel worden, reageert hij wanhopig zijn psychische leed af door zijn lichaam te beschadigen. Dit krassen neemt ernstige vormen aan.
'Het wordt geen bioscoopfilm maar een educatief project', vertelt Sven de Beer. 'De film is bedoeld voor scholen, zodat kinderen en jongeren kunnen zien wat voor problemen schuil gaan achter zelfbeschadiging en hoe je allerlei problemen kunt voorkomen. Bekrast wordt vertaald en gaat de hele wereld over. Dus de film zal overal in binnen- en buitenland jongeren tot denken aanzetten. Fantastisch om aan zo iets unieks te mogen meewerken'.

Twee dagen


De producent wil de film in twee dagen opnemen. Zondag is Svens eerste draaidag in Rotterdam. Ergens volgend jaar moet Bekrast uitkomen. Eerder speelde de Alphense acteur bijrollen in Goede Tijden, Slechte Tijden; een rol als barman in de bioscoopfilm Fataal en in de One Night Stand-film van de NPO, Planet Beauty.