Politie Kaag en Braassem zet bijzonder filmpje van aanhouding op Facebook

De dief had goederen van een bouwplaats meegenomen.
De dief had goederen van een bouwplaats meegenomen. © Facebook/Politie Kaag en Braassem
LEIMUIDEN - De politie Kaag en Braassem heeft vrijdag een filmpje op Facebook gezet waarop een aanhouding van een inbreker in Leimuiden te zien is.
De agenten gingen af op een melding dat een burger aan het Meidoornplein een inbreker op heterdraad had betrapt. De vriend van de meldster probeerde de inbreker in bedwang te houden. Ten tijde van de melding zouden de twee nog met elkaar in gevecht zijn geweest.    
Op het filmpje is te zien hoe agenten vanuit het politiebureau naar de plek van het incident rijden, de inbreker in de boeien slaan en hem naar het bureau brengen. Bij het filmpje - waarvan de opnamedatum niet bekend is - is ook de politiecommunicatie te horen.  

Verdachte bekent diefstal

Op het bureau voert de 35-jarige verdachte via een videoverbinding een gesprek met de hulpofficier van justitie. Daarin zegt de inbreker dat 'dit nooit meer zal gebeuren'. Vervolgens wordt hij naar een cel overgebracht.
De volgende dag bekent de verdachte dat hij een stroomkabel en een schakelblok van een bouwterrein heeft gestolen. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.