Niet alle Alphenaren zijn blij dat de Koningin Julianabrug terugkomt

Pontonbrug Alphen
Pontonbrug Alphen © John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphenaren krijgen komende maandag hun oude vertrouwde Koningin Julianabrug terug, toch gaan veel van hen de tijdelijke pontonbrug missen. De veel lagere oversteek over de Oude Rijn werd door fietsers en voetgangers als prettig ervaren.
‘Jammer dat de kleine brug nu weer weggaat’, zeiden een paar jonge Alphenaren die vrijdagavond laat een afgesloten hek tegenkwamen. ‘Hij was juist zo lekker laag, heel fijn als je op de fiets zit.’ Een andere Alphense denkt er net zo over. ‘Van mij had hij er wel naast mogen blijven liggen.’
Vrijdagavond was de tijdelijke pontonbrug voor het laatst open. Tot aanstaande maandag moeten fietsers en voetgangers de Oude Rijn via de brug in het centrum oversteken.

Ravage

Op 3 augustus 2015 ging het mis bij de renovatie van de Koningin Julianabrug. Tijdens de klus vielen twee bouwkranen om die het wegdek aan het inhijsen waren. De hijskranen en het wegdek vielen bovenop huizen en winkels in de Hooftstraat. Er vielen geen slachtoffers, maar de ravage was groot.