Theorie-examen halen zonder te leren, oplichters voor de rechter

DEN HAAG - De theorie voor je rijexamen halen zonder te leren? Via een cursus bij Directgeslaagd.com kon het, omdat ze de vragen en antwoorden al hadden. De eigenaars moeten zich nu verantwoorden voor de rechter.
Het zijn een vader met zijn twee zoons en een dochter die de fraude pleegden. Ze boden cursussen aan met 100 procent slagingsgarantie. Dat kon ook niet anders, want de cursisten kregen alle vragen voorgelegd die het CBR ook daadwerkelijk zou vragen.

Een van de broers deed namelijk steeds eerst zelf het theorie-examen bij het CBR. Met opnameapparatuur legde hij vast welke vragen hij kreeg. Hij kon de cursisten dan precies vertellen wat ze te wachten stond. Tientallen keren ging Celal B. op herkansing en zo kende hij uiteindelijk elke variant op het theorie-examen uit zijn hoofd.

Ook verdacht van witwassen

Het gezin staat verder nog terecht voor het witwassen van tienduizenden euro's. Ook de vrouw en schoonvader van een van de broers moeten daarvoor voorkomen.

Dinsdag was een pro-formazitting bij de rechtbank. Er is besloten dat nog enkele getuigen gehoord gaan worden. Waarschijnlijk is na de zomer de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Meer over dit onderwerp:
CBR AUTORIJDEN RIJEXAMEN THEORIE-EXAMEN
Deel dit artikel: