Hele reeks auto’s bekrast in Scheveningse wijk Belgisch Park

DEN HAAG - In één nacht worden in de wijk Belgisch Park in Den Haag 19 personenauto’s en drie politievoertuigen bekrast. Dankzij een oplettende getuige is er een signalement van de vermoedelijke dader.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 juni. Meer zaken zijn
te vinden.
Een bewoner van de Amsterdamsestraat hoort in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni rond 03.30 uur een schrapend geluid, dat buiten vandaan komt. Hij gaat kijken en ziet dat een man meerdere auto’s in de straat aan het bekrassen is. De bewoner gaat achter hem aan, maar raakt hem in de Arnhemsestraat kwijt.
De gewaarschuwde politie ontdekt dat er 19 auto’s in de Bosschestraat, Middelburgsestraat, Amsterdamsestraat, Arnhemsestraat en Gentsestraat zijn bekrast. Ook zitten er flinke krassen op drie politieauto’s. Die stonden geparkeerd bij het bureau aan de Nieuwe Parklaan. Het zijn geen herkenbare politieauto’s, maar stonden wel op de voor politie gereserveerde parkeerplaatsen.

Signalement verdachte

Het gaat om een licht getinte man van 25 à 30 jaar oud en zo’n 1.70 meter lang. Hij heeft een wat stevig, potig postuur en zwart haar dat aan de achterzijde was opgeschoren. Hij droeg een donkerblauwe trainingsjas met een horizontale witte streep over de schouder aan de achterzijde. Hij liep wat zwalkend, mogelijk dat hij dronken was.
De politie komt graag in contact met mensen die de man hebben gezien of denken te weten wie het is. Daarnaast zijn er nog maar een aantal aangiftes binnen van gedupeerden. Daarom vraagt de politie om aangifte te komen doen als uw auto ook is bekrast.  

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem