Politie heeft nieuwe vragen over dodelijke schietpartij Rooseveltstraat Leiden

LEIDEN - De politie heeft een foto vrijgegeven van een Volkswagen Caddy die mogelijk is gebruikt door de daders van de dodelijke schietpartij in de Rooseveltstraat in Leiden. Ook is inmiddels bekend dat die zijn vertrokken op een Piaggio Skipper scooter. Daarnaast wordt de bestuurder van een gele auto als getuige gezocht, omdat hij de vluchtende daders mogelijk heeft gezien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 juni. Meer zaken zijn
te vinden.
Bij de schietpartij op de kruising met de Gieterijstraat op dinsdagavond 14 juni rond 18.00 uur raakte een 50-jarige Leidenaar zwaar gewond. Hij overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Het was niet de eerste keer dat de man werd beschoten: in november 2015 was hij ook het doelwit bij een schietpartij in Amsterdam.
De twee daders droegen donkere kleding en vermoedelijk bivakmutsen. Ze reden na het schieten weg over het Kiljanpad richting de Jan Wolkersstraat. De scooter die ze gebruikten was waarschijnlijk een Piaggio Skipper 125cc. Op de achterkant van de scooter zat een papiertje, waarmee met stift het kenteken D702LS was geschreven. Dat kenteken blijkt vals te zijn. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de scooter, of die weten waar hij nu is.

‘Gaan met die banaan’

Daarnaast komt de recherche graag in contact met getuigen die de daders hebben gezien op hun vlucht. Uit onderzoek blijkt dat toen de daders in de Jan Wolkersstraat reden, een gele auto hen tegemoet reed. Op de achterkant van de auto stond de tekst ‘gaan met die banaan’. De bestuurder en eventuele inzittenden van die auto hebben de daders mogelijk goed gezien.
Van getuigen weet de politie dat er mogelijk een zwarte Volkswagen Caddy bij de schietpartij was betrokken. Op de Telderskade stond zo’n bus geparkeerd. De wagen bleek in januari te zijn gestolen in Amsterdam en was voorzien van het eveneens gestolen kenteken 01-VFN-5. De politie wil graag weten of de bus al voor de schietpartij in de omgeving is gezien. Mogelijk heeft hij ergens geparkeerd gestaan.

Heeft u informatie voor de politie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem