Stof in RandstadRail Zoetermeer is vermoedelijk boterzuur

© Regio15
ZOETERMEER - De onbekende stof die dinsdag voor problemen zorgde in een RandstadRail in Zoetermeer, is boterzuur vermoedt de politie. Dat laat een woordvoerder woensdag weten. Een persoon liep brandwonden op door het goedje.
Een definitieve bevestiging moet nog komen van het Nederlands Forensisch Instituut. 'We hebben inmiddels een monster opgestuurd.' Hoe lang dat gaat duren kon ze nog niet zeggen.
Boterzuur is een vetzuur dat voorkomt in ranzige boter. Het zuur heeft een geur die lijkt op zweetvoeten of een sterk ruikende kaas. Het inademen kan zorgen voor prikkelende ogen en hoofdpijn.

Man in grijs trainigspak op camerabeelden

De eigenaar van het spul is nog niet gepakt. De politie heeft camerabeelden uit de RandstadRail veiliggesteld. Daarop is een blanke man in een grijs trainingspak te zien. De politie roept mensen op die iets gezien om zich te melden.
De persoon die gewond raakte, is een meisje, zij liep brandplekken haar been op. Maar is inmiddels weer thuis.

Vaker incident met boterzuur

Het is niet de eerste keer dat iemand een flesje boterzuur achterlaat in de tram in Zoetermeer. Zo werden in december twee mensen onwel in de RandstadRail door een flesje met een onbekende stof, dat later boterzuur bleek.
De politie kan niet zeggen of er een verband is tussen de incidenten. Dat wordt wel onderzocht, aldus een woordvoerder.