Weer grote brand Westland, veel rookontwikkeling bij brand in De Lier

DE LIER - Aan de Kreekrug in De Lier woedt een grote brand in een loods met verpakkingsmaterialen van een tuinbouwbedrijf. De brandweer is met groot materieel uitgerukt vanuit De Lier, Delft, Naaldwijk en Maasdijk om het vuur te blussen.
Er is veel rookontwikkeling, die ook over het kruispunt Westerlee trekt. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen direct gevaar voor de omgeving. 'Er worden momenteel sloopwerkzaamheden uitgevoerd zodat we beter bij het vuur kunnen', aldus een brandweerwoordvoerder. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
Over de oorzaak van de brand doet de brandweer nog geen uitspraken. 'We zorgen er eerst voor dat het vuur uit is. Het is nu nog te vroeg om over de oorzaak te praten. Uiteraard kijken we ook goed waar het gebouw uit bestaat. Nu is er nog geen reden om te denken aan de verspreiding van asbest.'
De afgelopen jaren zijn er al vaker grote branden geweest bij bedrijven in het Westland. Daarbij kwam in enkele gevallen een hoeveelheid potentieel gevaarlijke asbest vrij.


UPDATE 07.30 UUR: De brandweer meldt dat het vuur onder controle is.