Leidse Lakenfeesten en Leiden Culinair gaan door ondanks weeralarm

Leiden Culinair en Lakenfeesten (Fotobewerking: Omroep West)
Leiden Culinair en Lakenfeesten (Fotobewerking: Omroep West)
LEIDEN - Zowel de Leidse Lakenfeesten als Leiden Culinair kan donderdag gewoon van start gaan. De organisatoren van de evenementen zijn goed voorbereid op het slechte weer dat is voorspeld, zeggen ze.
'Er ligt een noodscenario klaar, maar dat hebben we gelukkig niet nodig', vertelt Rob van Marwijk, organisator van Leiden Culinair. 'We hebben een 33 meter hoog reuzenrad, maar die staat stevig vast. Dat wordt goed gecontroleerd door de politie. Als we van start gaan, is het slechte weer alweer overgewaaid.'
Ook Nilles Raken van de Lakenfeesten is vol goede hoop. 'We maken ons geen zorgen over de weersomstandigheden voor deze dertigste editie van de Lakenfeesten. Alles is goed voorbereid.'

Vier dagen feest


De Lakenfeesten in Leiden zijn van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni. Vier dagen lang is de Leidse binnenstad het toneel van optredens, evenementen en een straakmuzikantenconcours ter viering van de hoogtijdagen van de Leidse textielnijverheid.
Tijdens Leiden Culinair, dat tegelijkertijd op de Garenmarkt wordt gehouden, presenteren restaurants uit de stad hun beste gerechten.