Deelnemers Internationaal Vuurwerkfestival op Scheveningen bekend

DEN HAAG - De acht deelnemers aan het Internationaal Vuurwerkfestival op het strand van Scheveningen zijn bekend. Nederland, Duitsland, België, Zuid-Korea, China, Italië, Spanje en Polen strijden in augustus om de titel 'Meest spectaculaire vuurwerk 2016'.
'Wij streven ernaar om ieder jaar betere vuurwerkshows neer te zetten en verwachten dit met de geselecteerde landen zeker te kunnen realiseren', vertelt Bjorn van Dijl, voorzitter van de Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

'Hierbij wordt de veiligheid en professionaliteit uiteraard gewaarborgd. Gezien de groeiende bezoekersaantallen en de enorme populariteit willen wij deze editie wederom naar een hoger plan tillen.'

Titelverdediger

Het vuurwerkspektakel vindt plaats op 12, 13, 19 en 20 augustus. Elke avond laten twee landen hun vuurwerkshow zien, rond 21.45 en 22.30 uur. De winnaar van het Internationaal Vuurwerkfestival mag automatisch zijn titel in 2017 verdedigen.

Spanje pakte in 2015 de titel. Vorig jaar trok het festival in totaal 400.000 mensen naar Scheveningen, van wie ruim 100.000 op vrijdag 21 augustus. Dat was destijds een record, meldde de organisatie. Op die avond trakteerden Nederland en Italië het publiek op een vuurwerkshow.

LEES OOK: Wees er tijdig bij: data vuurwerkfestival Scheveningen 2016 bekend
Deel dit artikel: