Gemeente Leidschendam-Voorburg gaat historische binnenstad op de kaart zetten

VOORBURG - Er moeten meer bezoekers naar de historische binnenstad van Voorburg komen. Dat willen de gemeente en ondernemers. Want, zo zeggen ze, de binnenstad van het stadje is een mooie uitvalsbasis voor wie de drukte van Den Haag even wil ontvluchten. Donderdagavond was de aftrap van een nieuwe promotiecampagne om dat te bereiken.
Tijdens de aftrap werd onder meer het nieuwe logo van de binnenstad onthuld. Onder de naam 'Huygenskwartier' moet de binnenstad van Voorburg meer bezoekers van buiten de gemeente gaan trekken. Maar, kan dat in deze tijd, waarin winkelketens massaal lijken om te vallen? Wethouder Rozenberg is vol vertrouwen.
'Wij hebben hier geen ketens. Dat is het mooie aan de binnenstad van Voorburg. Er zijn hier allemaal unieke zaakjes', zegt Rozenberg. 'Dus daar hebben wij niet zoveel last van.'

Huygens

De gemeente Leischendam-Voorburg heeft voor de naam Huygenskwartier gekozen omdat de zeventiende-eeuwse wetenschapper jarenlang in Voorburg woonde. Zijn buitenhuis, Hofwijk, is een toeristische trekpleister in de gemeente. Het 'Huygenkwartier' loopt vanaf het buitenhuis tot aan de andere kant van de binnenstad, bij buitenplaats Vreugd en Rust.
Volgens ondernemers wordt de binnenstad van Voorburg onderschat. Zo zegt ook café-eigenaar Bettina Wouters. 'Het is absoluut de moeite waard. Echt. We hebben mooie pandjes, mooie winkels. Wij mogen echt trots zijn op wat wij hebben.'

Campagne

De promotiecampagne wordt dit jaar verder uitgerold. Onder meer via social media, folders en een magazine hoopt de gemeente haar doel te bereiken.