Brexit: ‘We gaan vandaag de rekeningen betalen en spullen inslaan’

Kelly
Kelly
WASSENAAR - Kelly Kelly van Kelly’s Expat Shopping in Wassenaar is gechoqueerd door de beslissing van de Britten om de EU te verlaten. Toch ziet de ondernemer in ieder geval op de korte termijn een groot voordeel. Het pond staat nu zo laag dat ze goedkoper kan winkelen in het Verenigd Koninkrijk.
EU-president Donald Tusk noemt het vertrek van de Britten uit de EU ‘ernstig en politiek dramatisch’, maar hij riep vrijdagochtend in Brussel op niet hysterisch te reageren. Hij sprak van een ´historisch moment met veel consequenties.´
Eén van die gevolgen is het lage Britse pond, die is flink  in waarde gedaald. ´Ik ga vandaag al mijn rekeningen betalen, aldus Kelly. ´Dat scheelt toch weer geld.´

Geschrokken

´Toch had ik eigenlijk gehoopt dat het pond nog wat meer zou zakken. Ik kan niet helemaal inschatten wat de beurs verder nog gaat doen, ik kijk het voor nu gewoon even aan. Als de prijzen zo laag blijven ga ik uiteindelijk ook de prijzen in de winkel aanpassen,’ vertelt Kelly.
Naast dit financiële voordeel is Kelly wel geschrokken van het nieuws. ‘Ik vraag me af wat het allemaal gaat betekenen, komen er straks misschien invoerrechten? De telefoon staat hier de hele dag al roodgloeiend met familie en vrienden die bellen. Iedereen vraagt zich af wat er gaat gebeuren. Ik ga vandaag denk ik de hele dag BBC kijken’.