10 redenen waarom Coldplay naar Den Haag komt en niet naar Rotterdam

DEN HAAG - Tijdens hun eerste optreden donderdag in de Amsterdam ArenA zei Coldplay-zanger Chris Martin dat de band in Rotterdam of Den Haag zou gaan wonen, mocht een 'Brexit' aan de orde zijn. En nu er inderdaad sprake is van een 'Brexit', moeten wij Chris Martin en zijn bandleden overtuigen om in Den Haag te komen wonen. Daarom: 10 redenen!
1. Chris Martin kent het lijflied van Den Haag al - Tijdens hun optreden op het Malieveld zong Chris Martin in 2012 al 'O o Den Haag'. 'Ik was erbij', zegt nachtburgemeester René Bom. 'Dat was heel gaaf. Ze kennen Den Haag heel goed. En wat moet je nou in Rotterdam? Ja, de snelweg richting Den Haag nemen.'

2. Bassist Guy Berryman heeft een hechte band met Voorburg - Berryman is verloofd met de Voorburgse Keshia Gerrits. Sterker nog, Voorburg is 'een van zijn favoriete plaatsen buiten zijn eigen woonplaats', zei hij eerder tegen Radio West.

3. De noten van De Notenkoning in de Haagse Markthof zijn favoriet bij de band - 'Dit is een beetje insider-informatie', zegt Sjaak Bral desgevraagd. 'Maar de heren van Coldplay zijn helemaal gek van De Notenkoning. Dat zou toch reden genoeg moeten zijn?'

4. Een van de videoclips van de wereldhit 'Viva La Vida' is in Den Haag opgenomen - Fotograaf Anton Corbijn schijnt goede vrienden te zijn met de heren van Coldplay. Zo goed, dat Chris Martin met Corbijn een tourtje door Den Haag maakte in een speciale videoclip van 'Viva La Vida'.

5. Wij hebben Jozias van Aartsen - Die zou nooit zeggen: 'als het je niet bevalt, rot dan toch op!' Bovendien: 'Coldplay weet het antwoord natuurlijk al lang, want in Viva la Vida zongen ze: 'And I discovered that my castle stands, Upon pillars of salt, and pillars of sand', zegt wethouder Karsten Klein. 'De residentie is daarom met volop zand voor de deur, en zout water in overvloed natuurlijk de allerbeste plek voor Coldplay!

6. Culinair Den Haag is goed genoeg voor wereldband Coldplay - 'Loop maar eens door het centrum van Den Haag', zegt Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. 'Er zitten zoveel goede restaurants. Wij hebben alles!'

7. Den Haag is natuurlijk de grootste Popstad van Nederland - De Golden Earring, Shocking Blue, Earth & Fire, Anouk. Coldplay is niet de eerste wereldberoemde band in Den Haag. Ze kunnen hier gewoon over straat.

8. Coldplay houdt van de zee. Den Haag houdt van de zee - Op het derde studioalbum van Coldplay staat een prachtig liedje over de zee. Dan kan het toch niet anders dan je in de mooiste kustplaats van de wereld vestigen?

9. De huizenprijzen in Den Haag zijn een stuk lager dan in Londen, waar de meeste bandleden nu wonen - Want voor 1 miljoen euro koop je in Londen dit optrekje. En in Den Haag koop je voor hetzelfde geld tweeënhalf keer zoveel woonruimte.

10. Je wilt überhaupt toch niet in Rotterdam wonen?
Meer over dit onderwerp:
COLDPLAY DEN HAAG ROTTERDAM
Deel dit artikel: