VVD: Engeland uit EU? Haal dan het Europees Geneesmiddelenbureau van Londen naar Den Haag

© archief
DEN HAAG - Het uit de Europese Unie stappen van Engeland, biedt de stad Den Haag positieve kansen. De VVD in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur zijn best gaat doen om het nu nog in Londen gevestigde Europees Geneesmiddelenbureau hierheen te halen.
Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de liberalen vandaag gaan indienen. ‘Wat de politieke gevolgen van de Brexit is iets voor landelijke politici. De Haagse VVD doet daar dan ook maar geen uitspraak over. Maar de Brexit biedt wel kansen aan Den Haag, stad van internationale instellingen,’ aldus fractieleider Martin Wörsdörfer.
In Londen is bijvoorbeeld het Europees Geneesmiddelenbureau gevestigd. Dit is een EU-agentschap waar 470 mensen werken. Het Bureau houdt zich onder meer bezig met juridische aspecten rondom medicijnen. Bovendien adviseert het Bureau vele wetenschappelijke instituten.

'Den Haag ideale plek'

Na de Brexit zal het Europees Geneesmiddelenbureau vanzelfsprekend moeten verhuizen. De Haagse VVD vindt dat Den Haag ‘bij uitstek de plek is’ om dit agentschap te vestigen. Daarom roepen de liberalen wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) op hier meteen werk van te maken. ‘Direct goed voor de Haagse economie, en wie weet welke spin-off er nog volgt,’ aldus Wörsdörfer.
Op dit moment is er nog geen enkel EU-agentschap in Nederland gevestigd.

LEES OOK: