Wippolderlaan in Wateringen gaat in 2018 op de schop

WESTLAND - Het Westland inrijden via de Wippolderlaan in Wateringen ziet er vanaf 2020 een stukje anders uit. De provincie Zuid-Holland gaat de drukke weg vanaf 2018 namelijk flink aanpakken. Het moet de oplossing zijn voor de vele opstoppingen en files op de belangrijke provinciale weg.
Verkeerswethouders Bram Meijer van Westland en Hans Horlings van Midden-Delfland hebben vrijdagmiddag samen met gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland hun handtekening gezet onder de uitvoeringsovereenkomst N211. En daarmee kan het verkeersproject van 41 miljoen euro in 2018 van start gaan.
Vanaf de A4 in de richting van de Veilingroute kunnen weggebruikers op drie in plaats van twee rijstroken rijden. Daarbij wordt de kruising met de Laan van Wateringse Veld gewijzigd door middel van een viaduct. Verkeer vanuit de wijk Wateringse Veld naar de A4 moet dan van dat viaduct gebruik maken, net als de verkeersstroom uit Westland naar de Haagse wijk. Verder wordt de kruising van de Wippolderlaan met de Veilingroute onder handen genomen. Daar komt een viaduct voor het verkeer van en naar de Veilingroute.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zorgt de aannemer ervoor dat weggebruikers vlot kunnen blijven doorrijden, zo stelt gedeputeerde Vermeulen tegen Omroep West. De bedoeling is dat de aanpassingen aan de weg in 2020 klaar zijn.