Zweten, afzien en fun tijdens de Mud Masters in Scheveningen

DEN HAAG - Ruim 7000 sportievelingen hebben meegedaan aan Mud Masters op Scheveningen. Het strand was voor die gelegenheid omgetoverd tot een gigantisch obstakelparcours. Er werd een ovaal 5- en 10 kilometer parcours uitgezet met een binnen- en buitenbaan en het keerpunt bij de Scheveningse Pier.
Een vrouw staat bij een stormram te kijken. 'Deze sla ik even over,' zegt ze, 'ik heb namelijk last van mijn suiker en dan is het niet verstandig om te zware dingen te doen.' Toch houdt dat haar niet tegen: 'Ik wil per se met de Mud Masters meedoen diabeet of niet.'
Het huilen staat haar wel nader dan het lachen. 'Die tranen komen straks als ik de finish heb gehaald.' Ze draait zich om en rent weg. Tekst loopt door na fotoalbum

Militaire stormbaan

Mud Masters is een obstacle run gebaseerd op echte militaire stormbanen. Bij Mud Masters draait het niet om een snelle finishtijd; het gaat erom dát je met een groep de finish haalt.
'In 2012 begon Mud Masters met 4.000 deelnemers in Haarlemmermeer, nu vier jaar later zijn er jaarlijks vijf edities van Mud Masters en verwelkomen wij dit jaar onze 150.000 bezoeker', vertelt Andre Skwortsow van Mud Masters trots.